Goljufi žensko prepričali, da jo čaka več tisoč evrov, in ji izpraznili račun

Črna kronika 03. Sep 202413:11 0 komentarjev
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Trebanjski policisti opozarjajo na primer goljufije, po kateri je 76-letnica ostala brez vseh svojih prihrankov v skupni vrednosti nekaj deset tisoč evrov.

Policisti iz Trebnjega so nedavno obravnavali drzen primer goljufije. Kot so sporočili, so prevaranti z neznane številke poklicali 76-letno žensko in jo prepričali, da je pred leti v neko podjetje vložila nekaj deset evrov, vložek pa da se je sedaj oplemenitil.

Goljufi so jo prepričali, da si na telefon naloži aplikacijo, s pomočjo katere ji bodo na spletno banko lažje in hitreje nakazali več tisoč evrov. “Dve uri so neznani storilci počasi, a vztrajno, vodili 76-letnico po nastavitvah aplikacije in spletne banke,” pravijo policisti.

Na koncu je ženska ugotovila, da je ostala brez vseh prihrankov v skupni višini nekaj deset tisoč evrov.

S primerom želijo opozoriti vse uporabnike, da jim lahko spletni goljufi s prevaro izpraznijo račun. Na Policijski upravi Novo mesto ljudem svetujejo, da ne nasedajo mamljivim klicem, da na telefon zaradi obljub o nakazilih ne nameščajo aplikacij in da neznancem ne razkrivajo uporabniških imen, gesel in drugih občutljivih bančnih podatkov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!