Na Gorenjskem in v Mariboru zasegli večjo količino konoplje

Črna kronika 17. Maj 202410:16 0 komentarjev
zasežena marihuana
Foto: PU Maribor

Med hišno preiskavo so gorenjski kriminalisti zasegli več sadik in posušenih delcev konoplje, podoben izplen pa so med hišno preiskavo imeli tudi njihovi mariborski kolegi.

Gorenjski kriminalisti so v tem tednu med hišno preiskavo pri 24-letniku našli in zasegli okoli 60 sadik, posušene rastlinske delce in druge produkte, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo. Našli so tudi pripomočke za gojenje omenjene droge, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper osumljenca zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Za kaznivo dejanje osumljeni lahko prejme od enega do deset let zaporne kazni.

Foto: Policijska uprava Kranj

Na podobno odkritje pa so v četrtek naleteli tudi policisti v Mariboru, kjer so pri 58-letniku opravili hišno preiskavo stanovanja in našli prirejen prostor za gojenje konoplje.

Zasegli so 68 sadik konoplje, pripomočke za gojenje, manjšo stekleničko z neznano tekočino in osem svečk v embalaži z neznano snovjo. Policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo.

Kot so še sporočili s PU Maribor, bodo nadaljevali zbiranje obvestil in bodo po opravljenih analizah podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!