Huda prometna nesreča pri Zadru, v kateri so umrle Slovenka in dve Hrvatici

Črna kronika 21. Apr 202214:58 > 16:58
Nesreča Zadar
Sime Zelic/PIXSELL

Okoli poldneva se je v kraju Donji Zemunik pri Zadru zgodila huda prometna nesreča, v kateri so umrle tri osebe. Po poročanju hrvaških medijev so v nesreči umrle 66-letna državljanka Slovenije in dve državljanki Hrvaške, ​stari 55 in 61-let.

Ob 12.04 se je na županijski cesti ŽC-422 v Donjem Zemuniku zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo slovenskih registrskih oznak in tovornjak. Na kraju nesreče so umrle tri ženske, po poročanju hrvaških medijev 66-letna Slovenka in 55- in 61-letni Hrvatici. Na kraj nesreče so bile takoj napotene dežurne službe.

Namestnik državnega tožilca v Zadru Denis Sokol je v izjavi za javnost povedal, da se je nesreča zgodila v podvozu v Donjem Zemuniku. Vozilo znamke Toyota ljubljanskih registrskih oznak je peljalo v smeri Zadra, voznica pa naj bi izgubila oblast nad vozilom in nenadoma zavila na nasprotni, levi vozni pas, po katerem je s tovornjakom pripeljal 40-letni hrvaški državljan. Ob trku je vozilo vrglo v zid podvoza.

Kazenska pregona zoper voznika tovornjaka najverjetneje ne bo, ker ni povzročitelj prometne nesreče. “Na kraju so dobro vidne sledi, ki kažejo na to, da je voznica Toyote izgubila oblast nad vozilom. Ali je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti ali spolzkega cestišča v tem trenutku še ni znano,” je povedal Sokol.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.