Huda zastrupitev mladoletnikov z alkoholom, vseh 12 naj bi žuralo v istem klubu

Črna kronika 15. Feb 202415:55 0 komentarjev
beograjska vojaško medicinska akademija
Foto: Posnetek zaslona/Google zemljevidi/Sumit Meena

V Beogradu odmeva primer zastrupitve z alkoholom. V tamkajšnjo bolnišnico je bilo namreč sprejetih 12 mladoletnikov, ki so bili v hudo opitem stanju, vsi pa naj bi pred tem popivali v istem beograjskem klubu.

V Srbiji odmeva primer zastrupitve mladoletnikov, ki so bili v sredo zvečer sprejeti v Vojaško medicinsko akademijo (VMA), beograjsko zdravstveno ustanovo. Ker so bili sprejeti zaradi zastrupitve z alkoholom, po družbenih omrežjih pa so se začele širiti informacije, da naj bi bili vsi mladoletniki v istem beograjskem klubu, je srbsko višje državno tožilstvo zadevo začelo preiskovati.

“Potem ko smo iz medijev izvedeli, da je bilo sinoči na VMA sprejetih dvanajst otrok v hudo opitem stanju, je višje državno tožilstvo začelo postopek ugotavljanja vseh okoliščin tega primera,” so po poročanju medija Nova.rs sporočili pristojni.

Glavni državni tožilec v Beogradu Nenad Stefanović v sodelovanju s tamkajšnjo policijo ugotavlja, kdo je odgovoren za zastrupitev 12 otrok ter za kakšno kaznivo dejanje gre. “O izidu zbranih obvestil bo državno tožilstvo javnost pravočasno obvestilo,” so sporočili s tožilstva.

Kot je sporočil zdravnik urgentnega oddelka, so bili vsi mladoletniki sprejeti v hudo alkoholiziranem stanju. V krvi so imeli do 2,8 promila alkohola. “Gre za resno stanje. Da pridejo mladoletniki v tako hudem stanju, je skrb vzbujajoče,” je dejal dr. Ivan Leković. Poleg tega, da so bili vsi hudo opiti, je bilo nekaj otrok tudi poškodovanih. Kot so sporočili pristojni, so poškodbe nastale pri pretepu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!