Kavaški klan: prvoobtoženi Kadivec želi, da bi mu sodili izven Ljubljane

Črna kronika 15. Feb 202409:52 1 komentar
sodišče, sojenje
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Klemen Kadivec, domnevni vodja slovenske celice Kavaškega klana, si želi, da bi pristojnosti sojenja prenesli na sodišče zunaj ljubljanskega okrožja.

Domnevni vodja slovenske celice Kavaškega klana Klemen Kadivec je vložil zahtevo za prenos pristojnosti sojenja na sodišče zunaj ljubljanskega okrožja. Meni namreč, da bi bilo sojenje drugje smotrno že zato, ker so navedbe policije o visoki ogroženosti sodnikov in tožilcev ljubljanske sodnike prestrašile, poročata Večer in Slovenske novice.

Kadivec in njegov odvetnik sta zahtevo o prenosu pristojnosti sojenja podala na sredinem naroku na ljubljanskem okrožnem sodišču. Po nekaj tednih gladovne stavke, ki jo je pred časom prekinil, je namreč Kadivec znova sposoben za sojenje in se lahko spet udeležuje sodnih obravnav.

Prenos pristojnosti sojenja po navedbah časnikov med drugim zahteva, ker dvomi v nepristranskost predsednika senata Tomaža Bromšeta. V zahtevi poudarja, da je bila obtožnica na sodišče zoper njega vložena 29. oktobra 2021, predobravnavne naroke pa je senat pod vodstvom sodnika Bromšeta izvedel šele 14 mesecev pozneje, decembra 2022, čeprav da gre v tem primeru za nujno, priporno zadevo.

Predsedniku senata tudi očita, da je pri odločitvi, da se ga premesti v celjski pripor, kjer je bil nekaj časa v strogi izolaciji, podlegel informacijam policije, da je ogroženo Kadivčevo življenje in da mora biti prav iz teh razlogov tako strogo varovan.

Prenos pristojnosti predlaga tudi, ker navajanje policije, da Kadivec v priporu načrtuje maščevanje kriminalistom in da je glede na podatke, s katerimi razpolaga policija, podana visoka stopnja ogroženosti sodnika in nekaterih tožilcev, “pri sodnikih, brez kakršnih koli dokazov o prej navedenem, vzbuja strah pred predlagateljem”, poroča Večer.

O zahtevi bo odločalo Vrhovno sodišče RS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje