Kazni Adlešič in Abramovu za goljufije še ne bodo izrekli

Črna kronika 11. Jun 202414:54 0 komentarjev
Julija Adlešič in Sebastien Abramov
Foto: BOBO

Na ljubljanskem okrajnem sodišču bi morali danes izreči kazen Juliji Adlešič in soobtoženemu Sebastienu Abramovu zaradi očitkov o goljufiji na račun NLB in Summit Leasinga Slovenija. Naroka ni bilo, ker jim v celjskem zaporu ni uspelo zagotoviti privedbe Abramova na ljubljansko sodišče, pa tudi zaradi tehničnih težav.

Ljubljansko okrajno sodišče je danes večkrat poskušalo vzpostaviti videokonferenčno povezavo s celjskim zaporom, kjer je Sebastien Abramov, vendar pri tem niso bili uspešni.

Sodnica Tanja Lombar Jenko je predlagala tudi privedbo Abramova, vendar jim tega v celjskem zaporu ni uspelo zagotoviti. Zato je sodišče narok za izrek kazni Juliji Adlešič zaradi očitkov o goljufiji na račun NLB in Summit Leasinga Slovenija in Abramovu zaradi očitkov o pomoči pri tem kaznivem dejanju prestavilo na 20. junija.

Sodnica tudi ni ugodila predlogu zagovornika Adlešič Žigi Podobniku, da se danes narok opravi vsaj zanjo. “Moj interes je bil, da bi se vsaj za gospo Adlešič danes izvedel narok in da se zadeva zaključi, vendar razumem, da je za sodišče bolj enostavno, da izreče sodbo za oba obtoženca hkrati,” je poudaril Podobnik.

Potrdil je tudi, da bi bil današnji narok zgolj formalnost, saj sta oba s tožilstvom sklenila sporazum in krivdo priznala. Tožilstvo za Adlešič predlaga eno leto zapora, ki ga lahko odsluži z delom v splošno korist, za Abramova pa sedem mesecev zapora, ki pa ga ne more odslužiti na ta način. “Pričakujem alternativno izvršitev kazni, kot smo se dogovorili s tožilstvom,” je poudaril Podobnik.

Adlešičevi tožilstvo očita, da je ogoljufala NLB za 31.403 evrov, Summit Leasing Slovenija pa za 6.705 evrov. Soobtoženemu Abramovu pa očit pomoč pri tem kaznivem dejanju.

Po poročanju medijev je Adlešič goljufijo izvedla tako, da je odpirala bančne račune in dvigovala razpoložljiv limit, ki ga je tudi izkoristila, vendar nikoli poplačala. Od banke je pridobila tudi zlato kartico Mastercard, na kateri si je izposlovala 8.500 evrov limita, nekoliko manjši limit pa si je izborila tudi na premium kartici Visa. V poslovalnici NLB je vzela tudi posojilo v višini 20.000 evrov, le manjši del kredita pa je tudi odplačala.

Z lažnim navajanjem, da prejema redne prihodke, je ogoljufala tudi Summit Leasing Slovenija. V več različnih poslovalnicah trgovin Big Bang in Harvey Norman je na kredit kupovala različne izdelke, nato pa plačala le nekaj prvih obrokov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!