Koprski policisti rešili moškega, ki je padel s Strunjanskega klifa

Črna kronika 14. Sep 202113:44 > 14:06
Reševanje v Strunjanu
PU Koper

Koprski pomorski policisti so v ponedeljek zvečer uspešno rešili moškega, ki je med hojo padel s klifa v Strunjanu.

Policisti postaje pomorske policije Koper so v ponedeljek okoli 20.30 na območju Mesečevega zaliva v Strunjanu priskočili na pomoč 54-letniku, ki je med hojo padel s klifa. Reševalna ekipa je moškega prestavila na nosila in policijsko plovilo, ponesrečenca je na glavnem pomolu v Izoli predala reševalni ekipi, ki ga je odpeljala v bolnišnico.

Ob prihodu na območje Mesečevega zaliva sta policijski patrulji začeli temeljit pregled terena s pomočjo svetlobnih naprav na policijskem plovilu. Čez nekaj minut so pod klifom pod Strunjanskim križem opazili osebo, ki je negibna ležala na obali in klicala na pomoč, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

Reševanje v Strunjanu Reševanje v Strunjanu
PU Koper
Reševanje v Strunjanu Reševanje v Strunjanu
PU Koper

Zaradi nedostopnega terena sta člana posadke skočila v morje in odplavala proti ponesrečencu. Takoj sta preverila stanje ponesrečenca in o tem obvestila policiste na plovilu, ki sta informacije o stanju osebe predala reševalcem. Policista sta ponesrečenca začasno oskrbela. Pri tem sta ugotovila, da je ponesrečeni moški pri zavesti in poškodovan. Preostala policista sta medtem pripravila plovilo za ponesrečenca in hkrati usmerjala reševalno ekipo, koprske poklicne gasilce, reševalce in piranske policiste na kraj.

Padel je na kamnito plažo

Reševalna ekipa je oskrbela ponesrečenca. 54-letnika iz Dobrne so dali na nosila, policisti in gasilci pa so ga prenesli po morju na policijsko plovilo. Zatem so ga skupaj z zdravnico in gasilcem nemudoma prepeljali do glavnega pomola v Izoli, kjer so ga predali reševalni ekipi na kopnem, ta pa ga je odpeljala v Splošno bolnišnico Izola na nadaljnje zdravljenje.

Partnerica poškodovanca je kasneje v razgovoru pojasnila, da sta hodila po poti ob morju. Ker je bil mrak, sta si svetila z mobilnim telefonom, med hojo zgrešila smer in zašla do klifa. Mož, ki je hodil prvi, je zdrsnil po klifu približno pet metrov in padel na kamnito plažo. Partnerica je obvestila regijski center za obveščanje, ti pa policijo.