Maribor: poškodba roke pri izstreljevanju raket

Črna kronika 02. Jan 202411:58 3 komentarji
Pirotehnika
Foto: Foto: Bor Slana/ BOBO

V mariborskem univerzitetnem kliničnem centru so oskrbeli moškega, ki je pri izstreljevanju raket utrpel poškodbo roke.

Policisti policijske postaje Rače so obravnavali poškodbo moškega, ki je pri izstreljevanju pirotehnike (raket) utrpel poškodbo roke, zaradi česar je bil oskrbljen v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, so sporočili s policijske uprave Maribor.

Kot smo obširno poročali v rubriki Poglobljeno, je prodaja in uporaba vseh vrst petard (z nekaj izjemami) prepovedana vse leto. Medtem so izdelki, katerih glavni učinek je svetloba, denimo ognjemetne rakete, iz prepovedi izvzeti, kar pomeni, da je njihova uporaba dovoljena vse leto. Več preberite v prispevku Zakaj še nismo prepovedali pirotehnike?

V Poglobljeno smo se v prispevku “Vse, kar poči, je nesprejemljivo”, spraševali tudi, kako ob pokanju pomagati živalim, v prispevku Bi lahko pirotehniko prepovedali? Kaj nam je odgovoril ustavni pravnik, pa o možnosti uzakonitve prepovedi pirotehnike.

Policija poziva k previdnosti

“Pirotehnične izdelke uporabljajte varno in uvidevno. Torej tako, da to drugih ne moti in ne ogroža, ter ob upoštevanju vseh zakonskih omejitev. Mnogim državljanom je namreč uporaba pirotehničnih izdelkov neprijetna in jim vzbuja strah, nelagodje in občutek nevarnosti,” še na svoji spletni strani poziva policija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje