Mladoletnik, ki je prevažal bakrene predmete, zapeljal s ceste in trčil v križ

Črna kronika 28. Feb 202409:20 3 komentarji
policija
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Novomeški policisti so v avtomobilu povzročitelja prometne nesreče našli več predmetov iz bakra, za katere voznik ni znal pojasniti izvora. Policisti sumijo, da so predmeti ukradeni.

V noči s torka na sredo so bili policisti Policijske postaje Novo mesto obveščeni o prometni nesreči v naselju Krka. Opravili so ogled in ugotovili, da je 17-letnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v križ.

Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, nima vozniškega dovoljenja, v vozilu pa je imel več predmetov iz bakra, za katere ni znal pojasniti izvora. Policisti sumijo, da gre za ukradene predmete, zato so jih zasegli, kršitelju pa zasegli tudi osebni avtomobil. Z ugotovitvami bodo seznanili pristojno tožilstvo in zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog, so sporočili s PU Novo mesto.

Med kontrolo prometa pa so policisti v Krškem ustavili tudi 20-letnega voznika osebnega vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je bilo vozilo neregistrirano, tehnično neustrezno in nezavarovano. Na njem sta bili nameščeni registrski tablici, ki pripadata drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Za vse prestopke so ga oglobili s kaznijo 2.100 evrov, so še sporočili s PU Ljubljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje