Množični pretep v Sežani: en napadel z nožem, drug z avtomobilom

Črna kronika 10. Jun 202413:16 0 komentarjev
Reševalno vozilo
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

Na sežanskem terminalu se je zaradi dolgov v soboto steplo osem ljudi. Eden od udeležencev je drugega zabodel, medtem ko je tretji moški poskušal skupino pretepačev povoziti z avtomobilom. Omenjena moška sta zaradi poskusa uboja v policijskem pridržanju.

V soboto pozno popoldne se je v Sežani zgodil množičen pretep. Kot so sporočili s koprske policijske uprave, sta se na sežanskem terminalu srečali dve skupini državljanov Severne Makedonije. Zaradi dolga sta se skupini stepli. Udeleženih je bilo osem ljudi, ki so uporabili več nevarnih predmetov.

Policisti so prvo obvestilo o pretepu prejeli ob 17.29. Ugotovili so, da je 53-letni moški med pretepom z nožem v hrbet zabodel 42-letnika. Tega so s hudimi poškodbami najprej oskrbeli v Zdravstvenem domu Sežana in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico v Izoli.

Kot so še ugotovili policisti, je 49-letni moški z avtomobilom poskušal povoziti skupino ljudi, ki se je pretepala. S PU Koper so še sporočili, da je bilo poleg zabodenega moškega v pretepu lažje poškodovanih več ljudi. Trije so obiskali tudi sežanski zdravstveni dom.

Policisti so na terminalu prijeli pet osumljencev, tri so po končanih postopkih na policiji že izpustili. Medtem sta 53-letnik, ki je zabodel drugega moškega, in 49-letnik, ki je skupino ljudi poskušal povoziti, še vedno v policijskem pridržanju.

Okrožno državno tožilstvo v Kopru je proti njima začelo voditi predkazenski postopek in naročilo, da oba pridržana osumljenca s kazenskima ovadbama poskusa uboja privedejo na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Kopru. “Za kaznivo dejanje uboj je po prvem odstavku 115. člena kazenskega zakonika zagrožena kazen zapora od petih do petnajstih let,” so še navedli na koprski policijski upravi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!