Moški, ki je blizu Kopra s puško ranil 40-letnika, po zaslišanju na prostosti

Črna kronika 22. Sep 202314:34 0 komentarjev
Streljanje v okolici Kopra
PU Koper

V sredo smo poročali o 60-letnem moškem, ki je v okolici Kopra z lovsko puško streljal na moške, ki so v bližini njegove hiše pobirali staro železo. Koprski kriminalisti in policisti so sporočili, da so med preiskavo stanovanja osumljenega in drugih prostorov odkrili različno strelno orožje in večje število nabojev. Po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku so osumljenega spustili na prostost.

Koprski kriminalisti in policisti v torek v naselju pri Kopru obravnavali kaznivi dejanji povzročitve splošne nevarnosti in lahke telesne poškodbe, ki jih je osumljen 60-letni slovenski državljan.

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov so ugotovili, da so se 40-letni, 36-letni in 36-letni oškodovanci, ki so vsi slovenski državljani, na ta dan v poznih popoldanskih urah po predhodnem dogovoru z občanom s tovornjakom pripeljali v naselje pri Kopru, kjer so prevzeli in nanj naložili staro železo in druge kovine.

Tam so še nekaj bližnjih sosedov povprašali po odpadnem železu in se z istim tovornjakom zapeljali stran, je v izjavi za javnost povedal kriminalistični inšpektor v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Koper Tozan Davor.

Streljanje v okolici Kopra Streljanje v okolici Kopra
PU Koper
Streljanje v okolici Kopra Streljanje v okolici Kopra
PU Koper

Takrat je 60-letni osumljenec streljal proti tovornjaku in pri tem lažje poškodoval 40-letnika, ki se je v njem prevažal kot sopotnik.

Policija je osumljenega kmalu za tem prijela in mu odredila 48-urno policijsko pridržanje. Po tem ko so policisti in kriminalisti opravili vsa preiskovalna dejanja, preiskali so stanovanja in druge prostore, kjer so našli različno strelno orožje in večje število nabojev, so osumljenega v četrtek s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku koprskega okrožnega sodišča. Slednje je osumljenega po zaslišanju spustilo na prostost.

Za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti je zagrožena kazen zapora do petih let, za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe zaporna kazen do treh let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!