Moški, ki je v Mariboru prebil ograjo in trčil v pešca, je vozil pijan

Črna kronika 29. Apr 202413:37 0 komentarjev
Prometna nesreča v Jeprci
Fotografija je simbolična. (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Policija je pojasnila nekaj podrobnosti hude prometne nesreče, ki se je v nedeljo zjutraj zgodila v Mariboru. 42-letnik, ki je zapeljal v krožišče, zaradi neprilagojene hitrosti izruval varovalno ograjo, ki jo je odbilo v 23-letnika, je vozil pod vplivom alkohola. Pešec se za življenje še bori.

23-letnik, ki ga je v nedeljo okoli 1. ure zjutraj na Gosposvetski cesti v Mariboru zbil 42-letni voznik avtomobila, ostaja v smrtni nevarnosti. Kot smo poročali, je voznik zapeljal v krožišče, zaradi neprilagojene hitrosti izruval varovalno ograjo, slednjo pa je odbilo v 23-letnika, ki je stal pred zgradbo.

Pešec je utrpel posebno hude telesne poškodbe, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer se tudi zdravi.

42-letniku so policisti na kraju odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je bil moški pod vplivom alkohola, je podrobnosti nesreče pojasnil Boris Veberič, vodja oddelka za cestni promet SUP Policijske uprave Maribor. A ker gre v tem primeru za kaznivo dejanje, alkotest ni dovolj. “Zoper voznika smo odredili telesni pregled z odvzemom krvi in urina. Podatkov analize še nimam, zato še ni jasno, kakšno je bilo njegovo psihofizično stanje v času prometne nesreče,” je dejal.

Policisti so za vozilo odredili še izvedenski pregled, ki bo pokazal, kako hitro je moški vozil, ko je zadel ograjo oziroma pešca. Veberič je poudaril, da okoliščine dogodka še ugotavljajo, policija pa ga zaenkrat preiskuje kot kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče s hudo telesno poškodbo. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba, je napovedal.

Dodal je še, da je stanje prometne varnosti na območju Policijske uprave Maribor sicer nekoliko boljše kot v enakem obdobju lani. Policisti so obravnavali za okoli 10 odstotkov manj nesreč, pa tudi število smrtnih žrtev je letos manjše. Lani so umrli štirje udeleženci, letos dva. “Bistveno pa se je poslabšalo število huje poškodovanih v prometnih nesrečah. Letos smo namreč obravnavali kar 20 odstotkov več udeležencev, ki so se hudo poškodovali,” je povedal.

Minuli konec tedna je na slabo statistko – umrl je voznik motorja, v treh prometnih nesrečah pa so bili udeleženci huje poškodovani – po besedah Veberiča vplivalo tudi lepo vreme.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!