Moški na ljubljanskem mestnem avtobusu zabodel žensko

Črna kronika 05. Feb 202407:39 > 15:08
Moški zabodel žensko na avtobusu
Foto: Bralec N1

Na enem od ljubljanskih mestnih avtobusov je po sporu moški zabodel žensko. Ta je bila huje poškodovana, vendar njeno življenje ni ogroženo. Policisti so storilca prijeli.

Zjutraj okoli 7. ure  se je na ljubljanskem mestnem avtobusu, ki vozi na liniji 14, zgodil resen incident. Kot je za N1 povedala ena od prič, je moški na avtobusu z nožem zabodel žensko.

Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da so bili o sporu na avtobusu obveščeni. Oškodovanka je bila huje poškodovana, vendar njeno življenje ni ogroženo. Reševalci so jo odpeljali v UKC Ljubljana.

Na Policijski upravi Ljubljana so še dejali, da sta se oba vpletena poznala. Policija je storilca, ki so ga očividci zadržali na avtobusu, prijela. Osumljenec je v policijskem pridržanju.

Kriminalistična preiskava še poteka. Več informacij bo v torek na novinarski konferenci posredoval vodja sektorja za splošno kriminaliteto na ljubljanski policijski upravi Valter Zrinski.

Dogodek so potrdili tudi na Ljubljanskem potniškem prometu, kjer so dejali, da se je incident zgodil na liniji 14 proti centru mesta.