Motorista v nepreglednem ovinku padla in trčila v tovornjak, sopotnica je umrla

Črna kronika 30. Jul 202409:32 > 12:26 0 komentarjev
Policijski trikotnik
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

V ponedeljek se je ob 15.30 na regionalni cesti med avtocestnim priključkom Unec in Planino zgodila smrtna prometna nesreča. Umrla je 66-letna sopotnica motornega kolesa. Še ena prometna nesreča se je zgodila ob 19.20 v naselju Podvinci v občini Ptuj, v kateri je umrl 61-letni kolesar, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Na cesti med Planino in Uncem se je v ponedeljek popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri sta 69-letni Italijan iz Trsta in 66-letna sopotnica na motornem kolesu v desnem nepreglednem ovinku padla in skupaj z vozilom zdrsnila na nasprotno smerno vozišče pod manjše tovorno vozilo. Sopotnica je na kraju nesreče umrla, so sporočili s PU Koper.

Prometna nesreča se je zgodila okoli 15.30. 59-letni voznik iz Ljubljane, ki je bil udeležen v prometni nesreči, je pravilno pripeljal po svojem smernem vozišču, so pojasnili na koprski policijski upravi. Motorno kolo je po njihovih navedbah trčilo v sprednji del tovornega vozila, voznik in sopotnica na motornem kolesu pa sta obležala ukleščena pod tovornim vozilom, od koder so ju s tehničnim posegom oziroma dvigom tovornega vozila rešili gasilci.

Reševalci so poškodovanima na kraju nudili prvo pomoč. Kljub reanimaciji je potnica na motornem kolesu umrla na kraju nesreče, voznika motornega kolesa pa so poškodovanega odpeljali s helikopterjem v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Zoper njega bodo podali kazensko ovadbo, so še navedli na Policijski upravi (PU) Koper.

V prometni nesreči v naselju Podvinci pa je enainšestdesetletni kolesar vozil po kolesarski stezi iz Pacinja proti Ptuju. V naselju Podvinci je s kolesom padel na levi bok in obležal na tleh. Na kraju nesreče je umrl. Policisti Postaje prometne policije Maribor okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 145 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli, 12 nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 73 kršitev javnega reda in miru ter 110 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 51-krat posredovali na javnih krajih in 22-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli štiri vozila. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 51 tatvin, 23 poškodovanj tuje stvari, 21 vlomov, pet primerov nasilja v družini, štiri grožnje, po dva ropa in povzročitvi telesnih poškodb ter po ena drzna tatvina ter kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!