Na dolenjski avtocesti nalet več vozil, dva udeleženca poškodovana

Črna kronika 29. Maj 202412:44 0 komentarjev
dolenjska avtocesta
Foto: Borut Živulović/BOBO

Na dolenjski avtocesti se je v torek popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih več vozil. Dva človeka sta bila poškodovana.

V torek popoldne sta se na dolenjski avtocesti med Medvedjekom in Trebnjim zgodili dve prometni nesreči, v katerih je bilo udeleženih več vozil, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Sprva je 43-letni voznik avta zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, trčil v varnostno ograjo, se večkrat prevrnil in z avtom obstal zunaj vozišča.

Med prevračanjem je z avta odtrgalo kolo, ki je obstalo na sredini levega prometnega pasu. Po njem se je tedaj pripeljal voznik tovornjaka, ki se je želel pred oviro ustaviti, zato je sunkovito zmanjševal hitrost.

Kot nadalje pišejo na PU Novo mesto, je za njim pripeljal 40-letni voznik cisterne, ki je, da bi se izognil trčenju, sunkovito zavil levo in se zaletel v avto 48-letnega voznika. Njegov avto je po trčenju odbilo v avto pred njim, tega pa je potisnilo še v eno vozilo.

43-letni povzročitelj prometne nesreče in potnik v njegovem avtu sta se v nesreči lažje poškodovala. Oskrbeli so ju v novomeški bolnišnici. Zaradi dela interventnih služb in odstranjevanja posledic nesreče je bil promet na dolenjski avtocesti oviran več kot tri ure.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!