Na Kobariškem po padcu umrla nemška jadralna padalka

Črna kronika 17. Jun 202209:47 > 14:53
Jadralni padalec
Fotografija je simbolična (Srdjan Zivulovic/Bobo)

V četrtek nekaj minut pred 14. uro se je na Kobariškem smrtno ponesrečila nemška jadralna padalka.

Policisti Policijske postaje Bovec so ugotovili, da je v četrtek ob 12.50 skupina osmih nemških jadralnih padalcev poletela z vzletišča Kobala na Tolminskem. Med njimi je bila tudi 49-letna jadralna padalka, ki je na Kobariškem nekaj pred 14. uro po padcu zaradi poškodb umrla. Na težko dostopnem in močno zaraščenem severnem pobočju kobariškega Stola so jo negibno našli gorski reševalci Gorske reševalne službe Tolmin.

Zdravnica splošne ambulante Kobarid je potrdila smrt in odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Policija je o tragični nesreči tuje jadralne padalke obvestila pristojnega preiskovalnega sodnika novogoriškega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici ter tudi preiskovalca letalskih nesreč. Bovški policisti so na podlagi vseh ugotovljenih dejstev tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako včeraj se je ponesrečil tudi nemški jadralni letalec na letališču Bovec. 43-letnik si je pri pristanku poškodoval obe stopali. Na kraju ga je oskrbel zdravnik, nato pa so poškodovanca zaradi poškodb obeh nog reševalci odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico.

V Bovcu se je zgodila še ena nesreča. Pri pristanku se je poškodovala 20-letni Kanadčanka. Med ponesrečenim pristankom je zadel v železno cevno ograjo ob nogometnem igrišču in se telesno poškodovala. Utrpela je udarec v desno stegnenico in levi gleženj. Po nudeni oskrbi na kraju s strani zdravnika so reševalci poškodovanko z reševalnim vozilom
odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.