V nesreči zaradi vožnje v nasprotno smer umrla še ena oseba

Črna kronika 23. Okt 202212:43 > 18. Nov 2022 13:08
prometna nesreča, ljubljanska obvoznica, trčenje
N1

Število umrlih v prometni nesreči, ki se je zgodila 23. oktobra na ljubljanski obvoznici med Zadobrovo in Bizovikom proti Malencam, je naraslo na tri. Kot so sporočili s policijske uprave Ljubljana, je v četrtek umrla udeleženka, ki se je v nesreči huje poškodovala. Vzrok za nesrečo je bila vožnja v nasprotno smer.

Prometna nesreča se je zgodila 23. oktobra. Po takratnih podatkih policije je 86-letni voznik pripeljal po obvoznici iz Zadobrove proti Zaloški cesti. Med izvozom in uvozom na Zaloško cesto je ustavil na odstavnem pasu, nato pa polkrožno obrnil in zapeljal v nasprotno smer po prehitevalnem pasu ter čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti.

86-letni voznik je na kraju umrl, prav tako je umrla 62-letna potnica v udeleženem vozilu. Huje sta bila poškodovana potnica v vozilu 86-letnika in udeleženi voznik. Ljubljanski policisti pa so v četrtek prejeli obvestilo, da je huje poškodovana potnica umrla zaradi posledic nesreče. V vozilo 86-letnika so trčila še tri vozila, trije udeleženci iz teh vozil pa so bili pri tem lažje poškodovani.

Poleg policistov so posredovali tudi gasilci ljubljanske gasilske brigade, ki so zavarovali kraj dogodka, iz ukleščenih vozil rešili poškodovance, odklopili akumulator in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, ter reševalci in Darsovi delavci.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.