Mrtva ženska na območju Ribnice: policisti po več urah našli osumljenca

Črna kronika 03. Okt 202409:58 > 12:19

Na območju Ribnice so v sredo zvečer v stanovanju našli mrtvo 79-letnico, ki je umrla nasilne smrti. Policija je v povezavi s kaznivim dejanjem iskala 48-letnega osumljenca, ki ga je označila za nevarnega, zato je prebivalce pozvala, naj se mu ne približujejo. Osumljenca je nato v četrtek našla in mu odvzela prostost.

V sredo po 19. uri je bila policija obveščena, da so v stanovanju na območju Ribnice našli mrtvo 79-letnico. Njena smrt je bila posledica kaznivega dejanja z ostrim predmetom.

Kriminalisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja ter zavarovali dokaze in nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja.

Policija je nato sporočila, da iščejo 48-letnega osumljenca, ki je z žrtvijo v sorodu. Ob tem je zapisala, da gre za nevarno osebo, zato je opozarjala vse, naj ob morebitnem srečanju z njim ne vzpostavljajo kontakta in se umaknejo na varno razdaljo.

V četrtek opoldne pa so s policije sporočili, da so omenjenega 48-letnika našli, prijeli ter mu odvzeli prostost. Preiskava okoliščin se nadaljuje, prav tako ni znan motiv za dejanje.

Policija osumljenca v preteklosti ni obravnavala zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja.