Nadaljevanje sojenja v zadevi Marina za zaprtimi vrati

Črna kronika 06. Jun 202314:16 0 komentarjev
marina
BOBO

Na okrožnem sodišču v Kopru se je po dobrih dveh mesecih v ponedeljek nadaljevala glavna obravnava v zadevi Marina. Kot danes poroča časnik Primorske novice, je bila glavna obravnava tokrat zaprta za javnost, saj so si ogledali posnetke varnostnih kamer iz kluba, ki je deloval na Ajševici.

Tudi ponedeljkova obravnava je minila brez obtoženega Jožeta Kojca, Dejan Šurbek jo je z odvetnikom spremljal preko video povezave, prišli pa so Vesna Ternovec in Sergej Racman z zagovorniki ter odvetnica družbe Cratos.

Državna tožilka Maja Veber Šajn je v spis predala zahtevo za sodno preiskavo, ki so jo na novogoriškem okrožnem sodišču za obtožene vložili zaradi pranja denarja. V Kopru ta dokument potrebujejo zaradi odločanja o zahtevi za odvzem protipravne premoženjske koristi, navajajo Primorske novice.

Nato so se ukvarjali z vprašanjem, katere zasežene elektronske naprave lahko sodišče vrne obtoženim. Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada so številne elektronske naprave zasegli ob zaključnih aktivnostih in med hišnimi preiskavami januarja leta 2019. Preiskovalci so zasegli več kot 60 elektronskih naprav, skupaj s karticami SIM pa je številka še precej večja.

Sodni izvedenec za računalniško forenziko Janko Šavnik je že pripravil kopije podatkov iz zaseženih snemalnih naprav iz Marine. Del posnetkov so si po poročanju časnika na obravnavi ogledali za zaprtimi vrati sodne dvorane. Podobno odločitev je senat sprejel, ko so zasliševali gostje, ki so po obtožnici delale v Marini oziroma se tam ukvarjale s prostitucijo, in goste, večinoma italijanske državljane.

Klub Marina na Ajševici pri Novi Gorici, kjer je bila ponudba wellness in spa storitev po obtožnici specializiranega državnega tožilstva le krinka za organizirano prostitucijo, so zaprli pred dobrimi štirimi leti po odmevnih aretacijah osumljenih in hišnih preiskavah. Državno tožilstvo Sergeju Racmanu, Jožetu Kojcu, Dejanu Šurbku in Vesni Ternovec očita kaznivo dejanje zlorabe prostitucije, ki naj bi ga zagrešili v okviru hudodelske združbe. Vsi štirje očitke tožilstva odločno zanikajo, predvsem glede domnevnega izkoriščanja prostitutk. Sojenje se bo nadaljevalo sredi junija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!