Štajerska avtocesta odprta: nesrečo povzročila voznica, ki je nenadoma zavrla

Črna kronika 27. Mar 202412:16 > 14:24 1 komentar
Prometna nesreča na štajerski avtocesti
Fotografija je simbolična (Foto: Aljaž Uršej/N1)

Štajerska avtocesta, ki je bila zaradi prometne nesreče zaprta, je ponovno odprta. Nesrečo je povzročila voznica avta, ki je nenadoma zavrla. Zaradi tega je vanjo trčil tovornjak.

V predoru Ločica proti Ljubljani na štajerski avtocesti je okoli poldneva prišlo do naleta vozil. Sprva je bila avtocesta zaprta. Zdaj so posledice prometne nesreče odstranili, predor je odprt in prevozen. Ostal je zastoj pred izvozom Vransko, zamuda traja približno pol ure, poroča prometnoinformacijski center. Zaradi zastoja je zaprt uvoz Šentrupert proti Ljubljani.

Prometno nesrečo je povzročila voznica avta, ki je nenadno zavrla, vanjo pa je trčil voznik tovornjaka. Drugi voznik tovornjaka, ki je vozil za prvim, je svoje vozilo pravočasno ustavil in preprečil trčenje v pred seboj vozeči tovornjak. Je pa vanj trčil tretji voznik tovornjaka, ki je za njim vozil na prekratki varnostni razdalji. V nesreči se ni nihče poškodoval.

Voznici osebnega vozila, ki je nenadno zavrla, in vozniku tovornega vozila, ki je vozil s prekratko varnostno razdaljo, so policisti izdali plačilna naloga.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje