V neurju na Bledu umrla ženska

Črna kronika 19. Jul 202317:49 > 23:16
TIC Kranjska Gora

Zaradi popoldanskega neurja, ki so v sredo zajela večji del države, je v koči v dolini Krma ostalo ujetih približno 90 ljudi, med njimi 35 slepih in slabovidnih s spremljevalci, ki niso mogli v dolino, ker se je na cesto porušilo veliko dreves. Na Bledu je drevo padlo na dve osebi. Ena oseba je za posledicami umrla, druga je huje poškodovana. Tako dolina Kot in dolina Krma sta zaprti.

Kot je v Odmevih na TV Slovenija dejal poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan, je v koči v Krmi ujetih približno 90 ljudi, med njimi 35 slepih in slabovidnih s spremljevalci, ki niso mogli v dolino, ker se je na cesto porušilo veliko dreves.

Noč bodo preživeli vsaj na pokritem, tam so prisotni gorski reševalci, ki so jim odnesli nujno potrebna zdravila, je pojasnil.

Kot so sporočili s turističnega centra Kranjska Gora, je neurje povzročilo gromozansko škodo v dolini Radovne in okolici. Zato je cesta od Zg. Radovne od odcepa za dolino Kot in Krmo iz mojstranske strani in iz blejske strani neprevozna. Tako dolina Kot in dolina Krma sta zaprti, so zapisali na Facebooku.

V času popoldanskega neurja je na Bledu drevo padlo na dve osebi. Prvi je o nesreči sicer poročal portal 24ur.com. S policijske uprave Kranj so za N1 pojasnili, da se je nesreča zgodila na sprehajalni poti v bližini vile Bled. Drevo je padlo na osebi, ki sta hodili po sprehajalni poti. Ena oseba je na kraju umrla, druga je bila huda poškodovana in bila s helikopterjem odpeljana v zdravstveno ustanovo.

Po poročanju Televizije Slovenija (TVS) je umrla 32-letna tuja državljanka, poškodovani pa je starejši moški, prav tako tuj državljan.

Na Bledu je drevo padlo na dve osebi.
Na Bledu je drevo padlo na dve osebi. (Foto: PU Kranj)

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.