Nevarno blago na štajerki prevažal s popolnoma uničeno pnevmatiko (FOTO)

Črna kronika 30. Okt 202314:27 0 komentarjev
Uničena pnevmatika
Uničena pnevmatika (Foto: Policijska uprava Celje)

Celjski policisti so v petek med poostrenim nadzorom cestnega prometa ustavili tudi voznika vlečnega vozila, ki je prevažal nevarno blago. Na pogonski osi vlečnega vozila je imel popolnoma uničeno desno pnevmatiko, zato so mu izdali plačilni nalog v skupnem znesku 2.400 evrov.

Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek na avtocesti A1 izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekrškov nezadostne varnostne razdalje, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

V času nadzora so zaznali 27 kršitev vožnje na prekratki varnostni razdalji – 21 od teh so zaznali pri voznikih avtomobilov, 6 pa pri voznikih tovornjakov.

V času nadzora so ustavili in kontrolirali tudi voznika vlečnega vozila – sicer državljana Madžarske – ki je prevažal nevarno blago. Ugotovili so, da je imel na pogonski osi vlečnega vozila popolnoma uničeno desno pnevmatiko.

Vozilo so izločili iz prometa, vozniku pa izdali plačilni nalog v znesku 400 evrov, ki ga je v polovičnem znesku poravnal na kraju, ter plačilni nalog za pravno osebo v višini 2.000 evrov, ki ga je voznik prav tako v polovičnem znesku plačal na kraju.

Uničena pnevmatika
Uničena pnevmatika (Foto: Policijska uprava Celje)

Na PU Celje še navajajo, da so letos na štajerski avtocesti obravnavali 16 prometnih nesreč, ki jim je botrovala vožnja s prekratko varnostno razdaljo. “Policisti zato svetujemo vsem voznikom, naj upoštevajo ustrezno varnostno razdaljo in prilagodijo hitrost vožnje veljavnim omejitvam ter tudi svojemu vozniškemu znanju, izkušnjam in razmeram na cestah,” so zapisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!