Novomeški policisti ustavili voznika, ki je omejitev presegel za 87 km/h

Črna kronika 12. Sep 202409:35 1 komentar
Foto: PU Novo mesto

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v sredo obravnavali voznika, ki je največjo dovoljeno hitrost presegel za kar 87 kilometrov na uro. 35-letnega vozika je doletela globa v višini 1.200 evrov, izrekli pa so mu tudi devet kazenskih točk.

Novomeški policisti so v sredo, nekaj pred 12. uro, na Obrežju v sodelovanju s policisti oddelka za meritve s samodejnimi merilnimi sistemi UUP ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Audi A6, nemških registrskih oznak, ki je na avtocesti vozil s hitrostjo 217 kilometrov na uro.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto, je voznik s tem največjo dovoljeno hitrost prekoračil za kar 87 kilometrov na uro.

35-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine so zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izrekli globo v višini 1.200 evrov in devet kazenskih točk.

Prehitrega voznika obravnavali tudi mariborski policisti

Mariborski prometni policisti so v torek na regionalni cesti Maribor – Ruše, v naselju Bistrica ob Dravi, opravljali nadzor hitrosti in na območju, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor, so obravnavali voznika, ki je vozil s hitrostjo 101 kilometer na uro.

“Predpisana globa za takšno prekoračitev hitrosti je 750 evrov in 9 kazenskih točk,” so še sporočili in ob tem vse voznike pozvali, naj spoštujejo cestnoprometne predpise ter hitrost vožnje prilagodijo stanju ceste, prometnim razmeram in vozniškim sposobnostim.

“Prav neprilagojena hitrost vožnje je najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami,” so zaključili.

Foto: PU Maribor

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje