Pod vplivom drog povzročil dve prometni nesreči in bežal pred policisti

Črna kronika 03. Jan 202415:21 0 komentarjev
policija
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

Praznični dnevi niso bili nič kaj mirni za intervencijske službe. Policisti so bili konec minulega vikenda v bližini Šentjerneja priča filmskemu prizoru nevarnega voznika, ki je pod vplivom drog povzročil dve prometni nesreči, nato pa nevarno bežal pred policisti.

V petek, 29. decembra, je v Dolnjem Vrhpolju pri Šentjerneju 26-letni voznik osebnega vozila zbil kolesarko in pobegnil s kraja nesreče. Lažje poškodovano 49-letno kolesarko so kasneje oskrbeli v novomeški bolnišnici, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Na podlagi opisa so ga policisti izsledili in ga skušali zaustaviti, vendar pa voznik njihovih navodil ni upošteval. Nadaljeval je z nepredvidljivo in nevarno vožnjo ter s tem ogrožal varnost ostalih udeležencev v prometu. Med drugim je skozi naselje vozil tudi do 100 kilometrov na uro. Policisti so bili na koncu primorani uporabiti sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil.

Kasneje so ugotovili, da je ta isti voznik pred tem povzročil še eno prometno nesrečo. V Šmarju je oplazil avtomobil 71-letnega voznika in prav tako nadaljeval vožnjo.

Policisti so posumili, da je voznik vozil pod vplivom prepovedanih drog, zato so mu odredili ustrezen preizkus, ki je v njegovem telesu potrdil prisotnost amfetaminov in metafetaminov. Pri 26-letniku so našli in zasegli še prašnato snov, ki je spominjala na kokain, in manjšo količino prepovedane konoplje, so še sporočili s PU Novo mesto.

Pristojni okoliščine več kaznivih dejanj nevarne vožnje in zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči še preiskujejo. Kazensko ovadbo pa bodo oddali na pristojno tožilstvo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!