Pod vplivom drog trčil v policijsko vozilo in skoraj povozil policista

Črna kronika 31. Okt 202210:00 2 komentarja
Policijski avto
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

29-letni voznik z območja Velenja je z nevarno vožnjo ogrožal sebe in druge. Policisti so ga skušali zaustaviti, a njihovih pozivov ni upošteval. Med drugim je trčil v policijsko vozilo in zapeljal proti policistoma, ki pa sta pravočasno odskočila.

Velenjski  policisti so v nedeljo dopoldne večkrat ustavljali voznika, ki je objestno vozil in s svojo vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence prometa, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

Voznik, za katerega se je kasneje izkazalo, da ima 29 let, je med drugim v krožišče zapeljal v nasprotni smeri, v naselju je vozil s krepko prekoračeno hitrostjo, večkrat je vozil po levem delu vozišča in nevarno prehiteval. Znakov policistov, ki so ga pravilno ustavljali, ni upošteval.

V Podgorju pri Slovenj Gradcu je objestni voznik trčil v policijsko vozilo in zapeljal proti policistoma, ki pa jima je uspelo pravočasno odskočiti, sicer bi ju, tako PU Celje, povozil. Za ustavitev so  policisti uporabili tudi stinger.

29-letni voznik, ki prebiva na območju Velenja, je bil pozitiven na hitrem testu za droge, vozil pa je tudi brez vozniškega dovoljenja.

Policisti so ga pridržali in ga bodo kazensko ovadili zaradi sumov storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje