Policisti v Loškem Potoku prijeli večjo skupino prebežnikov

Foto: Policijska uprava Ljubljana

Ljubljanski policisti so v torek izsledili in prijeli 94 ljudi, ki so nezakonito prestopili mejo s Hrvaško.

Policisti so v torek popoldne prejeli informacijo, da je v občini Loški Potok večja skupina oseb, za katero je obstajal sum, da je nezakonito prestopila mejo s Hrvaško. Večje število policistov, ki so jih napotili na območje, je izsledilo in prijelo 94 državljanov Iraka, Maroka, Turčije, Egipta in Sirije, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. Med njimi so bili tudi otroci, mladoletniki in druge ranljive osebe. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kot pojasnjujejo na PU Ljubljana, policisti s svojim delom zagotavljajo visoko stopnjo varnosti za prebivalce tako Slovenije kot celotnega schengenskega območja, pri tem pa tesno sodelujejo s hrvaško policijo – med drugim v obliki mešanih patrulj.

Dodatno za nadzor državne meje skrbijo tudi policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Ljubljana, katerih policisti so usposobljeni za odkrivanje čezmejne kriminalitete.

Foto: Policijska uprava Ljubljana

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti