Pozabljivi nepridipravi: pobegnili iz lokala, a za sabo pustili nahrbtnik

Črna kronika 09. Sep 202413:46 0 komentarjev
Policija
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Minulo nedeljo so trije moški pobegnili iz lokala v Portorožu, ne da bi plačali. Tam so pozabili nahrbtnik, v katerem so našli več denarnic, torbici in prenosni zvočnik. Policija je trojico identificirala, kazensko jo bo ovadila zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine.

Minulo nedeljo so koprski policisti prejeli klic natakarice iz portoroškega lokala, rekoč, da so iz lokala pobegnili trije moški, računa pa niso poravnali. Ob tem so pozabili nahrbtnik.

Kmalu po begu je policija enega od trojice identificirala. Šlo je za 42-letnega Ljubljančana. Ko so mu policisti vrnili nahrbtnik, so opazili, da je bilo v njem več denarnic, dve torbici in prenosni zvočnik. Za predmete 42-letnik ni pojasnil izvora.

“Zaradi suma, da izvirajo iz kaznivega dejanja, so mu bili predmeti zaseženi,” so sporočili s koprske policijske uprave. Med policijskim postopkom se je približal še eden od storilcev, ki je prej pobegnil. Policija ga je pozvala, naj pristopi, a je znova zbežal. Policista sta stekla za njim in ga dohitela.

Ker se je začel upirati, so policisti uporabili prisilna sredstva. Naknadno so ugotovili, da gre za 26-letnega Mariborčana. Čez nekaj ur sta policista v Portorožu opazila še tretjega osumljenca, 26-letnega Mariborčana. Tudi ta je želel pobegniti, a sta ga policista prijela in dohitela.

Policija bo vse tri zaslišala.

Zadeva se še preverja, na policijski upravi še zbirajo obvestila in izvor zaseženih predmetov.

Vsi trije bodo ovadeni zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!