Pozvonil, se lažno predstavil, medtem pa jo je drugi tat okradel

Črna kronika 31. Mar 202412:10 2 komentarja
Nakit
Foto: PROFIMEDIA

Na območju Grosuplja se je v četrtek dopoldne zgodila drzna tatvina. Neznanec je pristopil do oškodovanke v stanovanjski hiši in se predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja. S pogovorom jo je zamotil, medtem pa je drugi storilec preiskal hišo in iz nje odtujil nakit. Policija ob tem znova opozarja, naj imajo občani nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nazorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v dom. Pozorni naj bodo tudi na videz in vozilo, s katerimi se te osebe pripeljejo.

V četrtek dopoldne se je na območju Grosuplja zgodila drzna tatvina. Policisti so ugotovili, da je neznanec pristopil do oškodovanke v stanovanjski hiši in se predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja.

S pogovorom jo je zamotil, medtem pa je drugi storilec preiskal hišo in iz nje odtujil nakit. S kraja sta se nato odpeljala s temnejšim osebnim vozilom. Moški je star med 30 in 35 let, višje postave, temnih las, oblečen v temno jakno in kavbojke.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev osumljencev in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policija svetuje: Zahtevajte identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog

Policisti sicer pogosto obravnavajo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način. Oškodovance zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje – običajno gre za starejše občane – še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove, jih ogovorijo.

“Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila),” so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, policisti priporočajo, da takoj obvestijo policijo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 12 00.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje