Pri Kočevski Reki ponovno zagorelo: “Razmere ostajajo zahtevne”

Črna kronika 17. Avg 202411:36 > 13:56 0 komentarjev
Požar
Foto: Slovenska vojska/Posnetek zaslona/X

Nad krajem Borovec pri Kočevski Reki je v petek zvečer ponovno zagorelo, so potrdili na upravi za zaščito in reševanje. Podtalnega požara, ki sta ga včeraj začela gasiti helikopter in air tractor, zjutraj pa z gašenjem nadaljevala, še niso omejili. Njegov obseg še ni znan, so dodali na upravi.

Uprava za zaščito in reševanje je prek družbenega omrežja X sporočila, da trenutno poteka obsežno gašenje požara, ki se je zaradi močnega vetra v petek razširil na več kot 30 hektarjev težko dostopnega in prepadnega gozdnatega območja.

“Kljub prizadevanjem šestih prostovoljnih gasilskih društev, ki zaradi zahtevnosti terena lahko posredujejo le omejeno, razmere ostajajo zahtevne. Letali vodo zajemata v Kvarnerskem zalivu, za kar se zahvaljujemo kolegom iz Hrvaške za izkazano pomoč,” je zapisala uprava za zaščito in reševanje.

Nad krajem Borovec pri Kočevski Reki je zagorelo že v sredo. Kot so v četrtek sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je takratni požar najverjetneje zanetil udar strele. Policistom v helikopterju, policistom na terenu in gasilcem je uspelo pravočasno preprečiti hujši požar, ki bi lahko bil težko obvladljiv zaradi nedostopnosti terena, so takrat še navedli na ljubljanski policijski upravi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!