Pri nadzoru prečkanja železniških tirov našteli 54 kršitev

Črna kronika 22. Avg 202421:51 0 komentarjev
Železniška proga
PROFIMEDIA

V poostrenem nadzoru prečkanja železniških prog so v devetih dneh odkrili 54 kršitev.

Poostren nadzor nad nepravilnim in nedovoljenim prečkanjem železniške proge so Slovenske železnice skupaj z inšpektoratom in policijo izvajale med 12. in 21. avgustom.

Nadzor je potekal na lokacijah, kjer pogosto prihaja do kršitev prepovedanega prečkanja prog in so še posebej nevarne za nastanek izrednega dogodka, so danes sporočili iz Slovenskih železnic in dodali, da so 54 kršitev zaznali na mestih, kjer so takšna ravnanja prepovedana.

Ob tem so na železnicah znova opozorili, da je prečkanje železniških prog oz. tirov dovoljeno samo na mestih, ki so namenjena prečkanju – podhodi, nadhodi, zavarovani nivojski prehodi. Prečkanje prog izven teh mest je strogo prepovedano.

Prav tako je prepovedano hoditi v neposredni bližini tirov, hoditi ali se zadrževati med rumeno črto in tirom na peronu, hoditi ali se zadrževati preblizu vlaka ali vagonov, ki se premikajo, hoditi čez odbojnike ali se plaziti pod njimi, vzpenjati se na strehe tirnih vozil, na naklade odprtih tovornih vagonov in konstrukcije železniških naprav.

Za kršitelje so z zakonom predpisane kazenske določbe in globe, so še navedli na Slovenskih železnicah, kjer bodo tudi v prihodnje izvajali nadzore.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!