Primer odrezana roka: sodišče razveljavilo sodbo

Črna kronika 02. Jul 202110:31 > 13:28 0 komentarjev
Sodba odrezana roka
BOBO

Višje sodišče je izdalo sodbo v t. i. zadevi odrezana roka, s katero je razveljavilo prvostopenjsko obsodbo Sebastiena Abramova in Julije Adlešič, ki sta bila obsojena na zaporni kazni, poročata Delo in Slovenske novice. Po mnenju višjega sodišča dejansko stanje glede mehanizma nastanka poškodbe pri Adlešičevi ni dovolj razčiščeno.

Kot navaja Delo, je po prepričanju višjega sodišča prvostopenjsko sodišče s tem, ko je zavrnilo predlog obrambe o postavitvi izvedenca biomehanske stroke in preizkusu žaganja na človeškem kadavru, kršilo pravico do obrambe, kar je vplivalo na pravilnost in zakonitost sodbe.

V novem sojenju bo tako treba izvesti še ta dokaz ter nato tudi odločiti o predlogu postavitve izvedenca kliničnopsihološke stroke za Julijo Adlešič ter o predlogu glede poizvedb na Policijski postaji Ribnica zaradi presoje verodostojnosti izpovedbe ene od prič v preiskavi. Na koncu pa po pretehtanju in analiziranju vsakega dokaza posebej in v zvezi z drugimi dokazi o zadevi vnovič odločiti, še dodaja časnik.

Obramba je želela z omenjenim dokazom dokazati, da se je Julija Adlešič poškodovala po nesreči.

Juliji dve leti zapora, Sebastienu tri

Septembra lani je sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča s predsednico sodnico Marjeto Dvornik obtožena spoznal za kriva nadaljevanega kaznivega dejanja goljufije. Juliji Adlešič je sodišče izreklo dve leti zapora, Sebastienu Abramovu, ki je že bil pravnomočno obsojen zaradi goljufije, pa tri leta zapora.

Obsojena sta bila, da “sta po predhodnem dogovoru, da si bo Adlešič odrezala roko zato, da bi prejela visoko odškodnino, pri petih zavarovalnicah sklenila zavarovanja, po katerih bi, če bi bila 100-odstotni invalid zaradi odrezane roke, prejela 1.166.300 evrov odškodnine”.