Tatvine v Ljubljani: grožnje policistu, pomoč občanov in obisk na domu

Črna kronika 04. Jul 202410:13 2 komentarja
Policija
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

V zadnjih dveh dneh so ljubljanski policisti obravnavali več tatvin. V eni od trgovin v Mostah sta osumljenca ukradla več izdelkov in pobegnila peš, v eni od restavracij v centru Ljubljane je osumljenec ukradel torbico in v družbi še ene osebe zbežal, v Domžalah pa je neznani storilec na domu zamotil starejšo gospo, ji iz stanovanja vzel nekaj deset evrov gotovine in pobegnil.

Policisti so v zadnjih dveh dneh na območju Policijske uprave (PU) Ljubljana obravnavali tri tatvine.

V torek okoli 23. ure so bili obveščeni, da je osumljenec v eni od restavracij v centru oškodovanki ukradel torbico in v družbi še ene osebe zbežal s kraja. To je zaznal natakar v lokalu, ki je stekel za njima, pri tem pa je osumljenec torbico odvrgel. Na kraj je bilo napotenih več patrulj. Na podlagi podanega opisa so policisti 35-letnega državljana Tunizije prijeli in mu za čas zbiranja obvestil odvzeli prostost.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja tatvine in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo. “Občanom, ki so pripomogli, da je bil osumljenec odkrit in prijet, se zahvaljujemo za pozornost in nadaljnje ravnanje, ki je pomagalo pri prijetju storilca,” so dodali na PU Ljubljana.

Grozila policistu

Včeraj okoli 9. ure sta dva osumljenca vstopila v eno od trgovin v Mostah, ukradla več izdelkov in peš pobegnila iz trgovine. To je zaznal policist, ki se je v prostem času zadrževal na kraju, in stekel za njima. Med begom sta osumljenca odvrgla odtujene predmete, policistu pa ju je uspelo prijeti in zdržati do prihoda patrulj. Med prijetjem sta 28- in 19-letna slovenska državljana policistu grozila.

Obema je bila med zbiranjem obvestil odvzeta prostost. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivih dejanj drzne tatvine in preprečitev uradnega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Starejši gospe ukradel gotovino

Okoli 11. ure so bili ljubljanski policisti obveščeni o še eni drzni tatvini. Neznani storilec je na domu zmotil starejšo gospo z izgovorom o pobiranju prostovoljnih prispevkov. Medtem je iz stanovanja vzel nekaj deset evrov gotovine in pobegnil. Moški je suhe postave, visok okoli 160 centimetrov, črnih kratkih las, oblečen v belo majico in modre kavbojke.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje