Trojica v Črnomlju 92-letniku sledila domov in mu iz rok iztrgala 10.000 evrov

Črna kronika 02. Jun 202313:13 0 komentarjev
Star človek na vhodnih vratih
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Trije osumljenci iz Lokev pri Črnomlju so maja v Črnomlju oropali 92-letnika. Opazili so, da je na banki dvignil denar, nato pa mu sledili in mu pred domom iztrgali denar. Vse tri je policija izsledila in pri njih opravila hišne preiskave, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Po do zdaj znanih podatkih je 92-letnik 12. maja na banki opravil dvig gotovine v višini več kot 10.000 evrov. Pri tem ga je v banki opazila ženska in mu sledila na poti ven. Po telefonu je poklicala pajdaša, da so ga vsi trije izmenično spremljali.

92-letnik je opravil še nekatere opravke v več ustanovah, nato pa se peš odpravil proti domu. Takrat mu je eden izmed osumljencev iz rok iztrgal vrečko z dokumenti in denarnico z denarjem ter pobegnil.

S preiskavo so policisti ugotovili, da gre za osumljence iz naselja Lokve pri Črnomlju, pri katerih so tudi opravili hišne preiskave. Našli in zasegli so mobilne telefone in manjšo količino prepovedane droge. Zoper trojico bodo po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo, so sporočili.

Policije občane opozarja na previdnost pri dvigovanju gotovine na bankomatih ali v bančnih poslovalnicah. Pozorni naj bodo na sumljive osebe, ki jih opazujejo in spremljajo. Z zaposlenimi na banki naj se skušajo dogovoriti, da dvig opravijo v prostoru, kjer je zagotovljena zasebnost, predvsem pa naj večjih količin denarja ne prenašajo naokrog. Če je le možno naj predvsem starejše pri teh opravilih spremlja nekdo od svojcev ali oseb, ki jim zaupajo, so zapisali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.