Umorila sta ga s topim predmetom, truplo pa odvrgla na območju Jelovice

Črna kronika 12. Jun 202412:34 > 15:12

S kranjske policijske uprave so sporočili, da se je 7. junija v zgodnjih jutranjih urah na območju Kranja zgodil umor. Osumljena 26- in 33-letnik sta s topim predmetom umorila 58-letnega moškega, ki je bil pogrešan od 6. junija. Po umoru sta truplo v avtomobilu enega od osumljenih odpeljala na območje Jelovice in ga tam odvrgla. Po besedah kriminalista s PU Kranj so se žrtev in osumljena med seboj poznali kar nekaj časa.

Kranjski policisti so zaključili kriminalistično preiskavo kaznivega dejanja umora, ki se je zgodil 7. junija v zgodnjih jutranjih urah na območju PP Kranj.

Povezan je z izginotjem 58-letnika, ki je bil pogrešan od 6. junija. Po besedah vodje Sektorja kriminalistične policije na PU Kranj Primoža Donoša so pogrešanega iskali tudi vodniki s psi, a ga tisti dan niso našli. Sočasno so policisti ugotovili nekatera dejstva, ki so nakazovala, da bi bil pogrešani lahko žrtev kaznivega dejanja.

V preiskavo so se nato vključili gorenjski kriminalisti in forenziki, ki so ugotovili, da je bil pogrešani dejansko žrtev kaznivega dejanja. 7. junija okoli 2. ure zjutraj sta ga umorila 33-letni moški iz okolice Kranja in 26-letnik z območja Bleda, je pojasnil Donoša.

Policija je domnevna storilca 10. junija izsledila in pridržala. Med intenzivno preiskavo so kriminalisti 10. junija na območju Jelovice našli odvrženo truplo in kraj, kjer sta osumljenca skušala uničiti sledi in dokaze. Žrtev sta umorila z udarci s topim predmetom, truplo pa nato na Jelovico odpeljala v prtljažniku avtomobila enega od osumljenih. Po besedah kriminalista so se žrtev in osumljena med seboj poznali kar nekaj časa. Domnevnih storilcev policija do zdaj ni obravnavala.

“Kriminalisti so izvedli šest preiskav objektov in vozil osumljenih, v hišnih preiskavah so bili poleg elektronskih naprav najdeni in zaseženi tudi dokazi in predmeti, ki so pomembni za nadaljnji kazenski postopek.”

Obdukcija, opravljena 11. junija, je potrdila, da je pokojni umrl nasilne smrti.

Kot je še pojasnil Donoša, je predkazenski postopek usmerjalo okrožno tožilstvo v Kranju, osumljena sta bila sinoči v poznih urah privedena na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Za oba je odredil pripor. “Utemeljeno sta osumljena, da sta v sostorilstvu izvedla kaznivo dejanje umora na grozovit in zahrbten način iz koristoljubnosti,” je še pojasnil vodja kriminalistične policije.

Za kaznivo dejanje jima grozi najmanj 15 let zaporne kazni.