V cisterni, ki je opravljala prevoze za Petrolovo stranko, našli pol tone droge

Črna kronika 10. Mar 202314:10 3 komentarji
pol tone marihuane, srbija
Carinska uprava Srbije

Srbski policisti so na mejnem prehodu med Srbijo in Črno goro pri vstopu v državo ustavili tovornjak, ki je v cisterni skrival več kot pol tone marihuane. Voznika, ki je tudi ustanovitelj prevozniškega podjetja, so aretirali, preiskava pa se nadaljuje. Prevozništvo, v čigar lasti je cisterna, je v Črni gori opravljalo prevoze za eno od strank slovenskega podjetja Petrol.

Srbska policija je v četrtek na mejnem prehodu med Srbijo in Črno goro aretirala voznika cisterne, saj so v njegovem vozilu našli več kot pol tone marihuane. Kot so zapisali na spletni strani srbske carine, so cisterno s črnogorskimi registracijami na mejnem prehodu Gostun zaradi nepravilnosti napotili na dodatni pregled s skenerjem.

Policisti so postali še bolj sumničavi po tem, ko je voznik neuspešno poskušal zbežati. Nato so cariniki med skeniranjem opazili, da je v cisterni skritih več paketov – da bi lahko šlo za drogo, pa je potrdil policijski pes. Kot so na policiji še navedli, so cisterno za tem odprli in v njej našli 500 zavojev marihuane, ki so skupaj tehtali okoli 541 kilogramov.

O odkritju je prvi poročal črnogorski časopis Vijesti, ki je zapisal, da naj bi šlo za cisterno prevozniškega podjetja Royal šped. Njen ustanovitelj je srbski državljan Miroslav Đurić, prav on pa naj bi prevažal tovornjak z drogo.

Vijesti so v četrtek še poročale, da je tovornjak 4. marca v Črno goro pripeljal plin za slovensko podjetje Petrol. Kot so za N1 sporočili v Petrolu, avtoprevozništvo Royal šped blaga za njihove potrebe ni prevažalo. “Omenjeno podjetje je opravljalo storitve prevoza za eno od Petrolovih strank,” so zapisali in dodali, da prevozništvo ni v neposrednem poslovnem odnosu s Petrolom.

pol tone marihuane, srbija pol tone marihuane, srbija
Carinska uprava Srbije
pol tone marihuane, srbija pol tone marihuane, srbija
Carinska uprava Srbije
pol tone marihuane, srbija pol tone marihuane, srbija
Carinska uprava Srbije

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje