Voznik zaradi močnega naliva na avtocesti vozil v napačno smer

Črna kronika 22. Jun 202208:17 > 08:21 0 komentarjev
Napačna smer
Foto: Srdjan Zivulovic/BOBO

Včeraj je voznik na dolenjski avtocesti peljal v nasprotni smeri po avtocesti. Policisti so ugotovili, da se je 68-letni voznik v močnem nalivu in ob zmanjšani vidljivosti zmedel in zapeljal v napačno smer.

V torek nekaj po 17. uri je voznik policiste PU Novo mesto obvestil, da na avtocesti pri Trebnjem voznik osebnega avtomobila vozi v nasprotni smeri po prehitevalnem pasu in z nevarnim ravnanjem ogroža ostale udeležence v prometu. V nekem trenutku naj bi vozilo obrnil in zapustil avtocesto.

Trebanjski policisti so na podlagi opisa vozila kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 68-letnega voznika, ki je v močnem nalivu ob zmanjšani vidljivosti pomotoma zapeljal na avtocesto v nasprotno smer. Zoper njega bodo uvedli postopek o prekršku.

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer, ni dovoljeni voziti po smernem vozišču, namenjenemu vožnji v nasprotni smeri. Globa za prekršek je v tem primeru najmanj 1.200 evrov. Voznik motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!