V nesreči na primorski avtocesti umrl 35-letni motorist

Reševalni pas na avtocesti
Fotografija je simbolična (Foto: BOBO)

Na primorski avtocesti se je okoli opoldneva zgodila prometa nesreča, v kateri je umrl 35-letni motorist. Zaradi neprilagojene hitrosti je trčil v tovornjak, zato ga je odneslo v odbojno ograjo. Poškodbe so bile tako hude, da je umrl na kraju nesreče.

Danes okoli 12.30 se je na primorski avtocesti proti Ljubljani zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl motorist.

Z ljubljanske policijske uprave so sporočili, da se je nesreča zgodila pri priključku Lom, ko je motorist, sicer državljan Italije in Velike Britanije, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del tovornjaka. Po trčenju je motorista odneslo čez prehitevalni pas, nato je zadel še odbojno ograjo. Zaradi hudih poškodb je 35-letnik na kraju umrl.

Med vožnjo je uporabljal zaščitno motoristično čelado in motoristično opremo. Policisti na kraju še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin prometne nesreče.

Avtocesta proti Ljubljani je bila več ur zaprta, nastali so dolgi zastoji. Pot proti prestolnici pa je bila daljša tudi za eno uro.