V obsežnem požaru pri Horjulu poškodovana ena oseba

Črna kronika 12. Avg 202417:05 0 komentarjev
požarišče
Foto: bralka N1

Okoli poldneva je zagorela delavnica v Ljubgojni pri Horjulu, ogenj pa se je razširil tudi na gozd v bližini. Z obsežnim požarom, v katerem je bila poškodovana ena oseba, so se gasilci borili več ur.

Danes okoli pol dvanajste ure je zagorela delavnica v naselju Ljubgojna pri Horjulu, požar pa se je naglo razširil, so za N1 potrdili na Policijski upravi (PU) Ljubljana.

Na kraj dogodka so bila nemudoma napotena interventna vozila, med drugim tudi nujna zdravniška pomoč, saj je bila ena oseba v požaru poškodovana. Zdravstveno osebje ji je nudilo zdravniško pomoč. Kako hude posledice je oseba utrpela, zaenkrat ni znano.

Požar se je razširil tudi na gozd in ogrožal hiše v bližini, so na Facebooku zapisali gasilci iz Dvora pri Polhovem Gradcu, ki so se skupaj z bližnjimi gasilskimi društvi pridružili intervenciji. Občina Horjul pa je zaradi gašenja požara občane pozvala k “skrajnemu varčevanju pitne vode”.

Več enot gasilcev se je z obsežnim požarom borilo dobre štiri ure, še vedno pa poteka sanacija požarišča. Nastala je večja materialna škoda, so še sporočili s PU Ljubljana.

požarišče
Foto: bralka N1

Kriminalisti, ki bodo ugotavljali vzrok požara, se bodo na kraj dogodka najverjetneje odpravili jutri, saj razmere zaenkrat tega še ne dovoljujejo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!