V obsežni policijski akciji na Primorskem naj bi aretirali člana Kavaškega klana

Črna kronika 08. Jul 202411:13 > 17:32 6 komentarjev
Prizorišče streljanja na Viču
Januarja leta 2023 je na območju Viča prišlo do streljanja, v katerem je ena oseba umrla. Umor so policisti že takrat povezali s Kavaškim klanom. (Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO)

Na Primorskem je v nedeljo potekala obsežna policijska akcija, prijeli so tri osebe, vse pa naj bi bile povezane s kriminalno združbo Kavaški klan. Po poročanju Večera gre za slovenskega državljana in dva državljana Črne gore.

Na Policijskih upravah (PU) Ljubljana in Koper so za N1 potrdili, da so ljubljanski kriminalisti sodelovali v preiskavi na območju Portoroža. Kot so nam pojasnili, so v sodelovanju z drugimi policijskimi upravami in enotami izvajali ukrepe v sklopu preiskave uradno pregonljivega kaznivega dejanja, ki jih usmerja pristojno državno tožilstvo.

Kot so dodali, so v sklopu omenjene akcije odvzeli prostost trem osebam, zoper katere so bila uporabljena prisilna sredstva. Ena oseba je zaradi lažjih poškodb v postopku potrebovala zdravniško pomoč. Dodali so še, da v postopku prijetja ni bilo uporabljeno strelno orožje, prav tako ni bila ogrožena varnost drugih oseb oziroma ni bil poškodovan nihče drug.

Drugih podrobnosti zaradi interesa preiskave, ki še poteka, policija za zdaj ne daje.

Po poročanju Primorskih novic so policisti akcijo izvedli na Belokriški cesti v Piranu, ki je bila zaradi tega nekaj časa tudi zaprta.

Po informacijah portala 24ur naj bi policija aretirala dva pomembna pripadnika mednarodnega organiziranega kriminala iz Črne gore, in sicer t. i. Kavaškega klana, ki naj bi več dni neprijavljena bivala v Portorožu.

Enega od črnogorskih državljanov naj bi sumili, da je januarja 2023 v Ljubljani umoril Igorja Mančića, ki je bil prav tako vpleten v kriminalno podzemlje. Strelec je takrat pobegnil, po poročanju Večera pa naj bi bil prav storilec med včeraj prijeto trojico.

Po poročanju Večera je med aretiranimi tudi slovenski državljan Aleksander Đorđević, ki naj bi jima pomagal pri poskusu umora Željka Tešanovića.

Umorjeni Mančić naj bi namreč leta 2019 na pobudo Tešanovića skupaj z Danijelom Božićem in Davidom Šolajo domnevnemu šefu slovenske celice Kavaški klan Klemnu Kadivcu ukradel drogo v vrednosti okoli 1,5 milijona evra, piše časnik.

Danijela Božića so nato novembra 2019 ugrabili v Ankaranu, njegovo truplo pa so dva tedna kasneje našli v gozdu v okolici Okroglega, je takrat poročal Večer. V povezavi s to ugrabitvijo ter poskusom ugrabitve slepega Željka Tešanovića sodijo Klemnu Kadivcu, Draganu Čikojeviću in Bojanu Stanojeviću. Božićevega umora so osumljeni nekateri člani slovenske celice Kavaškega klana, in sicer Klemen Kadivec in njegov brat Blaž Kadivec ter Drejc Kovač, ki je imel v hiši družine Čikojević najete prostore in naj bi tam za slovensko celico Kavaškega klana hranil drogo, ki naj bi jo ukradli leta 2019, še piše Večer.

Bonus video: Ekskluzivni intervju z Borutom Pahorjem

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje