Šlo naj bi za umor, povezan s Kavaškim klanom, storilca še iščejo

Črna kronika 21. Jan 202310:50 1 komentar
Prizorišče streljanja na Viču
Žiga Živulovič jr./BOBO

Policisti in kriminalisti še vedno iščejo storilca včerajšnjega streljanja v Ljubljani, v katerem je umrl moški. Šlo naj bi za umor, povezan s Kavaškim klanom.

Včeraj je neznanec streljal na moškega, ki se je na območje Viča pripeljal z avtomobilom. V avtomobilu naj bi bil tudi žrtvin mladoletni sin, je poročal POP TV. Kot piše Večer, naj bi bila žrtev povezana s Kavaškim klanom.

Aleksandra Golec s Policijske uprave (PU) Ljubljana je danes za N1 dejala, da so bili kriminalisti na delu vso noč in bodo s preiskavo nadaljevali tudi danes in jutri. Storilca še niso našli. Navedb medijev o mafijskem umoru na policiji niso želeli ne potrditi ne ovreči. Kot nam je povedala Golec, včerajšnji dogodek preiskujejo v vse smeri.

Kavaškemu klanu naj bi ukradli drogo

Kot poroča Večer, je v streljanju včeraj umrl 34-letni Igor Mančić, ki naj bi bil v sporu s slovensko celico Kavaškega klana. Umorjeni Mančić naj bi namreč leta 2019 na pobudo Željka Tešanovića skupaj z Danijelom Božićem in Davidom Šolajo domnevnemu šefu slovenske celice Kavaški klan Klemnu Kadivcu ukradel drogo v vrednosti okoli 1,5 milijona evra, piše časnik.

Danijela Božića so nato novembra 2019 ugrabili v Ankaranu, njegovo truplo pa so dva tedna kasneje našli v gozdu v okolici Okroglega, še piše Večer. V povezavi s to ugrabitvijo ter poskusom ugrabitve slepega Željka Tešanovića sodijo Klemnu Kadivcu, Draganu Čikojeviću in Bojanu Stanojeviću. Božićevega umora so osumljeni nekateri člani slovenske celice Kavaškega klana, in sicer Klemen Kadivec in njegov brat Blaž Kadivec ter Drejc Kovač, ki je imel v hiši družine Čikojević najete prostore in naj bi tam za slovensko celico Kavaškega klana hranil drogo, ki naj bi jo ukradli leta 2019, še piše Večer.

Preberite še: Brutalni spopadi, droga, orožje: komu naj bi pomagala uslužbenka tožilstva?

Pred dnevi so se sicer na ljubljanskem sodišču končali predobravnavni naroki pred začetkom sojenja članom Kavaškega klana. Na zadnjem predobravnavnem naroku je pred sodnika stopil domnevni vodja slovenske celice Kavaškega klana, ki krivde ni priznal. Glavna obravnava se bo začela 24. januarja.

Na Mančića, ki naj bi bil stari znanec policije, naj bi streljali že aprila 2020. Takrat naj bi bil hudo ranjen, ubranil pa naj bi se s streli na napadalce. Policisti naj bi takrat na kraju našli večjo količino denarja.

Po podatkih policije je včeraj na žrtev streljal moški, visok okoli 170 centimetrov. Bil je zamaskiran, na glavi pa je nosil črno kapo. Po dejanju je peš pobegnil v smeri Rožne doline. Policija prosi vse očividce in tiste, ki bi imeli o dogodku kakršnekoli informacije, da to sporočijo na številko 113 ali na anonimno številko 080 1200.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje