V primeru 57 obtoženih tihotapljenja droge mora sodišče ponovno odločati

Črna kronika 24. Apr 202410:03 1 komentar
SODIŠČE
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Ljubljansko okrožno sodišče je julija lani odločilo, da so vsi dokazi, ki sta jih policija in tožilstvo zbrala proti verigi 57 obtoženih trgovanja z drogo, zakoniti. To odločitev je višje sodišče nedavno razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno odločanje, poroča časnik Dnevnik. Do sojenja na glavni obravnavi bo tako preteklo še kar nekaj časa.

Zadeva se vrača v ponovno odločanje, kar pomeni, da se glavna obravnava še ne bo začela, ampak se primer vrača v fazo predobravnavnega naroka.

Na njem bodo razčiščevali oziroma izvajali dokaze, na podlagi katerih bo morala na koncu sodnica ponovno odločiti, ali so argumenti obrambe za izločitev dokazov utemeljeni ali ne. Nekaj datumov za narok je po poročanju Dnevnika že razpisanih, prvi naj bi bil 7. maja.

V zadevi je po pisanju medijev obtoženih 57 oseb. Na čelu kriminalne organizacije, ki naj bi sama sebe imenovala Mafija, naj bi bila dvojčka Velibor in Dalibor Lipovac, sestavljalo naj bi jo še 26 obtoženih. Na predobravnavnem naroku februarja lani je krivdo priznalo 17 obtoženih, 40 se jih je izreklo za nedolžne.

Skupina naj bi trgovala z drogo na območju Slovenije, Španije, Italije in Avstrije od septembra 2019 do zaključne policijske akcije spomladi 2022. Ostali obtoženi naj bi drogo od njih kupovali in jo preprodajali. Dalibor Lipovac je priprt v Sloveniji, Velibor Lipovac pa v Avstriji, kjer prav tako zaradi drog prestaja štiriletno zaporno kazen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje