V prometni nesreči pri Solkanu umrla ena oseba

Črna kronika 24. Okt 202408:55 0 komentarjev
Rešilec
Fotografija je simbolična (Foto: Srdjan Živulovič /BOBO)

V sredo se je na Sabotinski cesti med Podsabotinom in Solkanom zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba.

Novogoriški policisti so bili v sredo ob 13. uri obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti med Podsabotinom in Solkanom, na tako imenovani Sabotinski cesti – v koridorju čez italijansko ozemlje. Trčili sta dve osebni vozili, oba udeleženca prometne nesreče pa sta državljana Slovenija z območja severne Primorske.

Po prvih podatkih je 69-letni voznik avtomobila vozil iz Podsabotina proti Solkanu in med vožnjo nenadoma zapeljal na nasprotni vozni pas. Pri tem je čelno trčil v drugo osebno vozilo, s katerim se je iz nasprotne smeri peljala 65-letna voznica, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. V prometni nesreči je 69-letni voznik na kraju umrl, 65-letna voznica pa je utrpela predvidoma lažje poškodbe.

Ker gre za ozemlje Italije, je ogled prometne nesreče opravila italijanska policija, slovenska policija je italijanskim kolegom nudila ustrezno pomoč in zavarovala kraj prometne nesreče ter urejala obvoz. Na kraju so posredovali tudi poklicni gasilci iz Nove Gorice, ki so s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila in na kraju nudili pomoč policiji in reševalcem nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Nova Gorica. Reševalci so po nudeni prvi pomoči na kraju poškodovano voznico odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

O prometni nesreči so bili obveščeni pristojni pravosodni organi tako na slovenski kot italijanski strani državne meje, so še napisali na policiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!