V Puščavi pri Mokronogu vlak trčil v avtomobil

Črna kronika 07. Jan 202215:50 > 15:51
Vlak
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

Blizu Mokronoga je v sredo zvečer potniški vlak trčil v osebni avtomobil. Po doslej znanih informacijah je nesrečo zakrivil opit voznik, ki je bil v nesreči, enako kot njegov sopotnik, lažje poškodovan.

V bližini železniške postaje v Puščavi pri Mokronogu je v sredo zvečer potniški vlak trčil v osebni avtomobil. V nesreči, ki naj bi jo zakrivil opit voznik avtomobila, sta bila poškodovana voznik in sopotnik, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Po dosedanjih ugotovitvah je 58-letni voznik avtomobila na nivojskem križanju ceste z železnico, ki je zavarovan z Andrejevim križem, zapeljal na tire v času, ko so na prehodu utripale rdeče luči. Potniški vlak, ki je vozil iz Sevnice proti Trebnjem, je kljub aktiviranju zasilne zavore trčil v avtomobil, ki ga je odbilo nekaj metrov stran, kjer je nato obstal na strehi.

Voznika in sopotnika so zaradi lažjih poškodb odpeljali z reševalnim vozilom, dobro uro po dogodku pa je vlak že lahko odpeljal naprej.

Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zanj so odredili tudi strokovni pregled, o dogodku pa obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in državnega tožilca.