V treh dneh kar trije primeri vožnje v nasprotno smer

Črna kronika 12. Jan 202414:33 0 komentarjev
vožnja v nasprotno smer
Foto: PU Koper

V zadnjih treh dneh so koprski policisti obravnavali kar tri primere vožnje v nasprotno smer. Na policiji opozarjajo, da se vožnja po napačni strani avtoceste velikokrat zaradi visoke hitrosti konča s hudimi posledicami. Veste, kako ravnati, če pred seboj zagledate vozilo, ki vozi v napačno smer?

Koprski policisti so bili v zadnjih treh dneh kar trikrat obveščeni o voznikih, ki so na avtocesti ali hitri cesti vozili v nasprotno smer. Prvi primer se je zgodil med Bivjami in Bertoki, drugi med Škofijami in Bertoki in tretji pa med Sežano in Gabrkom.

Ob tem policija opozarja, da se vožnja po napačni strani avtoceste velikokrat zaradi visoke hitrosti konča s hudimi posledicami.

Voznikom svetujejo, da v kolikor se pred njimi pojavi vozilo, ki vozi v napačni smeri, bo najverjetneje vozil skrajno desno, torej na prehitevalnem pasu. “Ko takšno vozilo zaznate, takoj zmanjšajte hitrost vožnje in se umaknite na vozni ali celo na odstavni pas. Vklopite vse utripalke, da opozorite še voznike, ki vozijo za vami,” so zapisali na PU Koper.

Če uspete, pokličite policijo na številko 113, veliko bolj varno pa je, da to stori sopotnik, svetujejo. Če si lahko zapomnite registrsko številko avtomobila in tip vozila ter lokacijo, ker ste ga opazili, bo v postopku iskanja voznika ta informacija zelo koristna. Pomembno pa je, da najprej zavarujete sebe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!