V UKC Ljubljana umrl 47-letnik, ki ga je konec avgusta zbil pijani voznik

Črna kronika 13. Sep 202408:26 0 komentarjev
UKC ljubljana
UKC Ljubljana (Foto: Bor Slana/ BOBO)

V ljubljanskem kliničnem centru je umrl 47-letni voznik tovornjaka, v katerega se je konec avgusta na južni ljubljanski obvoznici zaletel pijani voznik avtomobila.

S Policijske uprave (PU) Ljubljana so sporočili, da je v ljubljanskem kliničnem centru umrl 47-letni državljan Srbije.

Spomnimo, da se je prometna nesreča zgodila 29. avgusta na južni ljubljanski obvoznici iz smeri Viča proti Rudniku. Voznik tovornjaka je zaradi okvare ustavil na odstavnem pasu, nato pa izstopil in odšel proti zadnjemu delu vozila. Takrat je v isti smeri vožnje mimo pripeljal voznik avta, ki ni vozil po sredini voznega pasu, zato je trčil v voznika tovornega vozila, ki je na odstavnem pasu hodil ob tovornjaku.

Pešca je odbilo pod tovorno vozilo, kjer je hudo poškodovan obležal, voznik osebnega vozila pa je odpeljal naprej, ne da bi poškodovanemu nudil pomoč. Policisti so povzročitelja nekaj minut po nesreči izsledili. Ugotovili so, da je vozil pod vplivom alkohola, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,63 miligrama na liter alkohola v izdihanem zraku oziroma okoli 1,3 promila.

“Voznik tovornjaka, ki je bil na zdravljenju v UKC Ljubljana, je umrl zaradi poškodb, ki jih je utrpel v prometni nesreči. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo,” so še pojasnili na PU Ljubljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!