V zadevi Marina brali poročili policistov pod krinko

Črna kronika 20. Jul 202112:44 > 12:46 0 komentarjev
marina
BOBO

V nadaljevanju sojenja zaradi domnevne zlorabe prostitucije v zadevi Marina ni bilo vabljenih prič, zato pa je sodišče prebralo poročili tajnih policijskih delavcev, ki so jima dekleta v klubu Marina pri Ajševici ponujala spolne usluge.

Prvi tajni policijski delavec je novembra 2017 vstopil v klub Marina ter na recepciji plačal vstopnino, ki je pokrivala storitve velnesa, samopostrežnega bifeja in pijače. Ob plačilu vstopnine, za katero je prejel tudi račun, mu je receptorka povedala, da je uporaba mobilnih telefonov prepovedana, gostje pa dobijo zapestnice in se v garderobi preoblečejo v kopalne plašče.

Policijski delavec je vprašal tudi, če je možno v Marini samo prespati, in dobil pritrdilen odgovor. Ko pa je vprašal, ali lahko pripelje tudi partnerko, pa se je odgovor glasil, da ženske nimajo vstopa v lokal.

Zatem je policist v garderobi videl, kako je moški prišel v spremstvu dekleta in ji izročil gotovino. V osrednjem prostoru s točilnim pultom so se sprehajala pomanjkljivo oblečena dekleta. K njemu se je zvrstilo več deklet, ki so mu ponudila, da gredo v sobo in mu ponudijo spolne usluge. Cena je bila pri vseh fiksna, in sicer 70 evrov za pol ure oz. 140 evrov za celo uro. Dekleta so bila pripravljena tudi na druženje izven kluba.

Po tistem, ko ni sprejel ponudbe štirih deklet, je peto dekle pristopilo k njemu in ga vprašalo, če misli priti v sobo ali samo gledati. Kot je dodala, moški zahajajo tja samo zaradi seksa.

Sergej racman
BOBO

Usluge plačane iz davkoplačevalskega denarja

Odvetnik Miha Šošić je po prebranem opozoril, da je iz poročila razvidno, da je tajni delavec koristil spolne usluge in da so bile te verjetno plačane iz davkoplačevalskega denarja. Odvetnica Tea Mlinar Kovačič, ki zagovarja Vesno Ternovec, pa je poudarila, da policijski delavec niti ni plačal najnižje usluge, ampak kar celo uro uslug oz. 140 evrov.

Sledilo je branje poročila še enega tajnega policijskega delavca, ki je klub s še enim policistom pod krinko prav tako obiskal novembra 2017. V lokalu je bilo tedaj med 30 in 35 mlajših žensk, ki so bile vse pomanjkljivo oblečene, nekatere pa celo povsem gole. Način ponujanja “storitve” je bil podoben, pri čemer je policijski delavec v tem primeru zabeležil, da se ženske obnašajo kot gostje in da na primer same naročajo pijačo pri pultu.

Sodišče je prebralo tudi uradni zaznamek o nadzoru v klubu Marina, pri katerem je bila prisotna tudi tržna inšpekcija. Ob tem sta bila tam prisotna tudi obtožena Dejan Šurbek in Vesna Ternovec. Kot je izpostavil odvetnik Blaž Mlinar Kovačič, ki prav tako zagovarja Ternovčevo, ob nadzoru ni nihče opozoril, da bi bilo pri opravljanju dejavnosti kluba karkoli nezakonitega.

400 deklet in 148 tisoč moških obiskovalcev

Kot izhaja iz obtožnice, naj bi Sergej Racman, Dejan Šurbek, Jože Kojc, Vesna Ternovec in družba Cratos zlorabljali prostitucijo v hudodelski združbi. Tako naj bi na sofisticiran način pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148 tisoč moških obiskovalcev.

Da so bila dekleta v prostitucijo prisiljena, naj bi dokazovalo dejstvo, da so morala plačevati vstopnino v klub, obtoženi pa so nad dekleti vzpostavili odnos podrejenosti. Družba Cratos naj bi pri tem pridobila za najmanj 21 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi. Obtoženi trdijo, da je šlo za erotični klub, ki je gostom nudil intimo, gostje pa da so se sami odločali, kaj bodo tam počeli.

Sojenje se bo nadaljevalo v petek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!