Obsežen požar v Portorožu omejen. Lažje poškodovane tri osebe (VIDEO)

Črna kronika 14. Jul 202413:04 > 16:46 1 komentar

V centru Portoroža je dopoldne zagorelo v poslovnem objektu. Ogenj se je razširil na celoten kompleks. Obsežen požar je gasilcem uspelo omejiti šele okoli 15. ure. Vzrok požara, v katerem so se lažje poškodovale tri osebe, še ni znan.

Danes okoli 11. ure je zagorelo v poslovnem objektu v središču Portoroža, in sicer v skladišču bara Alaya, kasneje pa se je ogenj razširil na celoten objekt.

Z ognjem so se več ur borili gasilci iz Kopra, Pirana in Lucije. Okoli 15. ure jim je požar uspelo omejiti, zdaj pa nadzirajo posamezna žarišča požara. Na kraju dogodka so bile tudi reševalne ekipe.

Zaradi gostega dima je Občina Piran pozivala prebivalce, da se ne zadržujejo na območju požara. Intervencijske službe so izpraznile tudi centralno plažo v dolžini 200 metrov ter okoliške lokale, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Cesta Lucija–Piran je še vedno zaprta v obe smeri.

Zgorelo 2.000 kvadratov prostorov, lažje poškodovane tri osebe

Po besedah župan občine Piran Andreja Korenike, ki je bil o požaru takoj obveščen, sta bila med intervencijo lažje poškodovana tudi dva gasilca, ki sta morala zaradi vdihovanja dima v bolnišnico, vendar so ju že odpustili v domačo oskrbo.

“Težko je to gledati, ampak pomembno je predvsem, da ni nihče huje poškodovan,” je dejal župan in se zahvalil vsem intervencijskim ekipam, ki se trudijo na terenu.

Dejal je, da se bodo jutri sestali na občini in analizirali razmere. “Gre za center Portoroža, zato je prioriteta zaščititi območje. Po opravljenih preiskavah pa se bomo usedli z lastnikom objekta, da skušamo to začasno sanirati ali zagraditi, nato pa za časa sezone ali po njej to rešiti,” je dejal. Lastnik objekta je sicer znani koprski podjetnik in direktor podjetja Grafista Ante Guberac.

Za Radio Capris je vodja intervencije Jan Brodar povedal, je med lažje poškodovanimi tudi ena civilna oseba, ki se je nadihala dima in ima opečene podplate. Dodal je, da je v požaru zgorelo okoli 2.000 kvadratnih metrov poslovnih prostorov oziroma skoraj celoten kompleks.

Ogled kraja bodo kriminalisti opravili po zaključenem gašenju, vzrok požara pa trenutno še ni znan, so sporočili s PU Koper.

požar portorož požar portorož
Foto: bralec/N1
požar portorož požar portorož
Foto: bralec/N1
požar portorož požar portorož
Foto: bralec/N1
požar portorož požar portorož
Foto: bralec/N1
Foto: Gasilci Piran/FACEBOOK
Foto: Gasilci Piran/FACEBOOK
Foto: Gasilci Piran/FACEBOOK

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje