Veliko dela za dolenjske policiste: enemu vozniku odvzeli tudi prostost

Črna kronika 19. Jul 202311:11 0 komentarjev
Policijski avto
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Dolenjski policisti so imeli včeraj veliko dela z vozniki. Dva sta pod vplivom alkohola vozila nevarno in nezanesljivo, ena voznica pa ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja.

Šentjernejski policisti so bili okoli 18. ure obveščeni o nevarni vožnji voznika kombija švicarskih registrskih oznak. Ta je v okolici Šentjerneja vijugal po cesti, vozil po nasprotnem smernem vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti so se takoj odzvali, nevarnega voznika izsledili in ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali. Kršitelj znakov policistov ni upošteval ter nadaljeval vožnjo proti Škocjanu, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. 56-letni državljan Španije in Švice se v nesreči ni poškodoval. Policisti so ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 0,78 miligrama alkohola, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi številnih kršitev bo z obdolžilnim predlogom priveden v postopek na pristojno sodišče.

Dvema voznikoma zasegli vozilo

Tudi novomeški policisti pa so bili okoli 13. ure obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila znamke Citroen, ki naj bi iz smeri Straže proti Prečni vijugal po vozišču. Takoj so se odzvali ter izsledili in ustavili 75-letnega voznika. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,47 miligrama alkohola. Policisti so mu zato zasegli avtomobil in bodo o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Že dopoldne okoli 11. ure so brežiški policisti med kontrolo prometa v Veliki Dolini ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Ugotovili so, da 31-letna voznica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so ji avtomobil in bodo o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!