Višje sodišče razveljavilo sodbo v primeru “odrezana roka”

Črna kronika 04. Jun 202117:52 > 22. Jun 2021 09:30
Višje sodišče v Ljubljani
Denis Sadiković/N1

Višji sodniki so po poročanju Večera razveljavili sodbo zoper Sebastiena Abramova in Julijo Adlešič, ki si je januarja leta 2019 odrezala roko. Po sodbi si je roko odrezala, da bi prejela visoko odškodnino, sodišče pa ji je za to izreklo dve leti zapora, Abramovu pa tri.

Kot je poročal Večer, je višje sodišče razveljavilo obsodilno sodbo zoper Sebastiena Abramova in Julijo Adlešič v tako imenovanem primeru “odrezana roka”.

V sodbi obtoženima je zapisano, da sta oba kriva, saj sta “po predhodnem dogovoru, da si bo Adlešičeva odrezala roko zato, da bi prejela visoko odškodnino, pri petih zavarovalnicah sklenila zavarovanja, po katerih bi, če bi bila stoodstotni invalid zaradi odrezane roke, prejela 1,166.300 evrov odškodnine,” je poročal Večer.

Razlogi še niso znani

Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je obtožena spoznal za kriva nadaljevanja kaznivega dejanja goljufije, za kar je Adlešičevi sodišče izreklo dve leti zapora, Abramovu pa tri leta.

Kot je poročal Večer, je ljubljansko višje sodišče sodbo razveljavilo po tem ko je obravnavalo pritožbe obrambe obtoženih in tožilstva. Kot so še dodali, razlogi za razveljavljeno sodbo še niso znani, saj je “odvetnika Mitja Pavčič in Boris Grobelnik, ki branita obtožena, še nista prejela”.

Abramov zaenkrat ostaja v priporu.