Znana kazen za spor, ki se je začel v Budvi in končal s streljanjem na Fužinah

Črna kronika 03. Okt 202409:39 0 komentarjev
Pogled na Fužine
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Okrožno sodišče v Ljubljani je v sredo Alena Gredića zaradi streljanja na Fužinah v Ljubljani spoznalo za krivega povzročitve hude telesne poškodbe in ga obsodilo na dve leti in šest mesecev zapora. Sodišče je tako razsodilo, da pri streljanju ni šlo niti za poskus uboja niti za silobran. Sodba še ni pravnomočna, poroča časnik Dnevnik.

Alen Gredić je 5. januarja zvečer na Fužinah v Ljubljani streljal na moškega, s katerim sta bila v sporu, in oškodovanca trikrat ustrelil na parkirišču pred trgovino na Fužinah. Dve krogli sta zadeli levo, ena pa desno stegno.

“Ne sprejemam pravne kvalifikacije poskus uboja, prav tako ne sprejemam stališča obrambe, da je šlo za silobran,” je dejala ljubljanska okrožna sodnica Dejana Fekonja ob razglasitvi sodbe. Poudarila je, da če bi Gredić nameraval oškodovanca ubiti, ne bi streljal v tla oziroma noge, poroča Dnevnik. Poudarila je tudi, da če bi se Gredić oškodovanca zelo bal, se prav tako ne bi ustavil na temnem parkirišču, temveč bi, ko mu je oškodovanec na ljubljanski obvoznici nakazoval, da naj ustavi, odpeljal domov ali na policijsko postajo. Sodnica je Grediću izrekla dve leti in šest mesecev zapora ter mu zaradi ponovitvene nevarnosti tudi podaljšala pripor, še piše Dnevnik.

Tožilstvo je trdilo, da je Gredić oškodovanca nameraval ubiti in da je ta ostal živ le zato, ker krogle niso poškodovale vitalnih delov telesa ali velikih žil. Za Gredića je zato zahtevalo šest let in šest mesecev zapora. Spor med Gredićem in oškodovancem se je po navedbah Gredića začel avgusta lani na dopustu v Budvi v Črni gori, ko sta se z oškodovancem, s katerim se prej nista poznala, srečala v diskoteki. Tam naj bi se sprla in stepla. Decembra lani sta se znova srečala v Ljubljani, ko naj bi ga oškodovanec napadel.

Znova sta se srečala januarja na ljubljanski obvoznici. Oba sta z avtom zapeljala pred trgovino na Fužinah. Oškodovanec naj bi se mu nato približal in z roko segel v žep. Iz njega je povlekel solzivec in ga poškropil, sam pa je v temi misleč, da je iz žepa potegnil pištolo in streljal nanj, streljal v tla in pri tem zadel oškodovanca.

Na zaslišanju je oškodovanec potrdil, da je bil povod za dogodek spor v Budvi. Usodnega 5. januarja naj bi se z Gredićem želel pomeniti o tem, a sta hitro postala glasna in žaljiva. V strahu je iz žepa potegnil solzivec in Gredića poškropil, ta pa je nanj streljal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!